Saturday, November 8, 2014

Tatuointi - taidetta vai töhrintää?

Yleltä tuli torstaina Silminnäkijä-ohjelma, joka kertoi miehestä jonka keho oli melkein kokonaan peitetty natsi-aiheisilla tatuoinneilla. Bryon hylkäsi natsismin mutta tatuoinnit jäivät iholle. Ainoa tapa poistattaa tatuointi on polttamalla laserilla ja niin Bryon myös teki. Ohjelman voitte kokonaisuudessaan katsoa täältä.

Asia josta haluan nyt kertoa oman mielipiteeni koskee niitä kommentteja mitä näin Facebookissa yleisesti tatuointeihin liittyen.

Me kaikki tiedämme että tatuoinnit ovat yleisiä nykypäivänä ja melkein joka toisella ihmisellä, jota näkee esimerkiksi kaupungilla, on jonkinlainen tatuointi. Jokaisen tatuoinnin takana on joku tarina, joku ottaa tatuoinnin muistaakseen jotain merkittävää tapahtumaa ja joku ottaa tatuoinnin sen takia että tykkää siitä miltä se näyttää. Tatuointi on kuitenkin vaan ulkokuorta eikä tatuointi itsessään vaikuta ihmisen käyttäytymiseen eikä tee ihmisestä huonompaa kansalaista. 

Vanha periaate että vain merikarhuilla ja linnakundeilla on tatuointeja, on mun mielestä naurettava. Niin se varmasti oli 50 vuotta sitten mutta nyt eletään 2014. Olisi korkea aika avata silmät, poistaa ennakkoluulot ja oikeasti nähdä KAIKKI ihmiset samanarvoisina. 

Tatuoinnit ovat ihon alla ja pysyvät siellä eikä siitä ole mitään terveyshaittoja jos ravintolakokilla on tatuointeja. Yksi kommentoija minkä huomasin Facebookissa, kertoi että hän kääntyy heti ovella jos näkee että kokilla on tatuointeja. Erittäin pinnallista, ennakkoluuloista ja epäkypsää toimintaa. Ymmärrän että kaikki eivät pidä tatuointeja hyvännäköisinä ja se on ihan okei, mutta jotain rajaa.
Me kaikki ollaan ihmisiä, muistakaa se!

Mitä mieltä te olette tatuoinnesta? Olisi kiva kuulla mielipiteitä ja kokemuksia tähän aiheeseen liittyen.

Mukavaa viikonloppua ja huomista isänpäivää! :)

2 comments:

  1. Hyvä kirjoitus! Itse otin tatuoinnin pari kuukautta sitten ja sain lähipiiriltäni melko negatiivista palautetta aiheeseen liittyen. Vanhemmilleni en ole vielä edes uskaltanut kertoa vaikka yli kaksikymppinen olenkin! Tatuointini on sellaisessa paikassa, josta sitä ei näin talvisaikaan kovinkaan helposti näe, mutta odotan innolla kesää ja työharjoittelupaikan etsintää! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei siinä ole mitäään salattavaa, se on sun päätös ottaa tatuointi ja sun pitää olla siitä ylpeä. Mulla oli ainakin itsellä sellainen fiilis viime kesänä että halusin näyttää sitä mahdollisimman paljon koska se on todella merkityksellinen mulle :)

      Delete